PrikkelProofPlan

Zo breng je baby's van 0 tot 5 maanden die veel huilen tot rust

ISBN: 9789088508851
88 pagina's

Prijs: € 18,95
Bestel aantal:

Omschrijving

Wanneer een baby zonder aanwijsbare reden veel huilt kun je je als ouder heel machteloos voelen. Slaapgebrek, goede raad vanuit je omgeving, internet met tegenstrijdige adviezen; je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Bovendien heeft het tijd nodig om je baby goed te leren kennen. Iedere baby is anders, maar elke baby heeft behoefte aan rust en regelmaat.

  • Hoe ga je om met baby’s die uit balans zijn geraakt?
  • Welke ontwikkeling maakt een pasgeboren baby door?
  • Hoe herken je slaapsignalen?
  • Wat is de voedingsbehoefte van een baby?

PrikkelProofPlan geeft antwoord op deze vragen en gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen. Met het stappenplan kunnen jij en je partner praktisch aan de slag om je baby en jezelf weer tot rust te brengen.

Kim Vervuurt is medisch pedagogisch zorgverlener op de Kind- en jongerenafdeling van een ziekenhuis. Zij begeleidt ouders van onrustige baby’s die veel huilen en uit balans zijn geraakt. Met haar boek PrikkelProofPlan gaat zij terug naar de basis: kijken naar wat de baby nodig heeft. Je niet gek laten maken door alle keuzes...
Voor meer informatie over auteur Kim Vervuurt zie www.prikkelproofplan.com.

In de media

Reviews

"Met dit boekje heb je alle tips en ondersteuning in handen om met een week de rust  terug te laten keren. Een duidelijk plan dat je  kunt  opstarten om terug te komen op de weg naar het optimaal genieten."
- Stefanie, jeugdverpleegkundige bij de GGD

“Het Prikkel Proof Plan kan ouders met een baby die veel huilt zeker ondersteuning bieden. Het helpt ze weer meer grip te krijgen op een situatie waarin ouders vaak het gevoel hebben de controle te zijn kwijt geraakt (...). Haal uit het boek en het plan dat wat jij denkt te kunnen gebruiken en pas dat aan naar wat goed voelt voor je baby en jou.”
- Uit een recensie van Opvoedadvies.nl (december 2019)

"PrikkelProofPlan biedt wanhopige ouders van een huilbaby houvast. Via een planmatige benadering geeft het boek praktische handreikingen om het huilen stap voor stap te verminderen. Een aanrader voor alle ouders om rust en regelmaat in huis te brengen."
- Uit een recensie van Vroeg (Kennisplatform Jonge Kind), 17/06/2019

"Met het lezen van PrikkelProofPlan komt er een bepaalde mate van rust over je heen. (...) Er is gebruik gemaakt van zachte pastelkleuren, prachtige illustraties van houdingen die fijn zijn voor de baby, duidelijke pictogrammen in het dag- en weekplan en her en der een wolkje om het letterlijk en figuurlijk wat luchtiger te maken. (...) Tot slot is het plan echt heel duidelijk en gekaderd. Als ik het boek in één woord samenvat is ‘houvast’ misschien wel het beste woord. Niet alleen houvast aan het plan, maar ook aan ouders onderling en in verbinding met hun kind."
Uit een recensie van Vroeg (Kennisplatform Jonge Kind), 17/06/2019

 


 

Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte!