Voorlezen gaat zó

Tips en ervaringen uit de praktijk van peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastoudergezinnen en buitenschoolse opvang

ISBN: 9789088509230
112 pagina's

Prijs: € 18,9
Bestel aantal:

Omschrijving

Kijk HIER voor de compleet herziene, 8e druk.

Voorlezen is leuk en zeer belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling van de allerkleinsten. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Toch wordt nog niet in alle kindercentra dagelijks voorgelezen. Pedagogisch medewerkers vragen zich af hoe ze het voorlezen het best kunnen aanpakken. Welke boeken zijn geschikt voor jonge kinderen? Hoe houd je hun aandacht vast? Hoe geef je het lezen een vaste plaats in de drukke dagindeling van het kindercentrum? Wat doe je met peuters die nog geen Nederlands spreken?

In Voorlezen gaat zó vind je het antwoord op deze en nog veel meer vragen. De tips en vele voorbeelden zijn ontleend aan de dagelijkse praktijk. De resultaten van onderzoeken naar voorlezen in peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus en de buitenschoolse opvang zijn ook op een toegankelijke manier verwerkt in dit boek.

In 2002 verscheen Voorlezen gaat zó voor het eerst. In de zesde herziene druk in 2019 zijn de nieuwste onderzoeken verwerkt.

Recensie NBD Biblion
 

Reviews
 

“Voorlezen is leuk en zeer belangrijk voorde sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling van de allerklein sten. Toch wordt nog niet in alle kindercentra dagelijks voorgelezen. Pedagogisch medewerkers vragen zich soms af hoe ze het voorlezen het best kunnen aanpakken. Welke boeken zijn geschikt voor jonge kinderen? Hoe houd je hun aandacht vast? ln Voorlezen gaat zo vind je het antwoord op deze en nog veel meer vragen.”
- Uit een recensie van Kinderopvang (september 2019)

"In het laatste hoofdstuk wordt allerlei informatie gegeven over organisaties die zich bezighouden met kinderen en lezen. Met tips en voorbeelden uit de praktijk; ook zijn resultaten van onderzoeken naar voorlezen in kindercentra verwerkt. Voor pedagogisch medewerkers en gastouders, maar tevens voor leidinggevenden die zich op beleidsniveau bezighouden met de werkwijze in hun kindercentrum. Ook voor ouders een leerzaam boek."
- Recensie NBD Biblion

Nieuwsbrief

Schrijf u in en blijf op de hoogte!